Rozszerzanie diety malucha

kaszki Caprima

Nie od dziś wiadomo, że najlepszym sposobem karmienia dziecka jest mleko matki. Zdarza się jednak, że dziecko jest alergikiem i cierpi na skazę białkową, co uniemożliwia mu bezpieczne przyjmowanie takiego typu pokarmu. Ponadto, w życiu każdego maluszka nadchodzi okres, kiedy samo mleko już nie wystarcza. Rodzice powinni pamiętać, że dietę dziecka należy zatem stopniowo rozszerzać od około 17 tygodnia życia.
Kaszki Caprima, to produkty najwyższej jakości, które powstały na bazie mleka koziego. Są smaczne, zdrowe i przede wszystkim lekkostrawne, co pozwala na łatwe i przyjemne rozszerzenie diety maluszka.

Zalety mleka koziego

kaszki CaprimaKaszki Caprima bazują na jednym z najstarszych składników spożywczych, jakim jest mleko kozie. Ma ono znacznie wyższą zawartość składników odżywczych niż mleko krowie – zawiera większe ilości witamin A, D, B1, B2, B13, a także składników mineralnych jak wapń, fosfor czy jod.

Mleko kozie jest naturalnym źródłem witaminy A, która odpowiada za dobry wzrok, magnezu i witaminy C, które są niezbędne dla prawidłowego rozwoju, a także wapnia, który musi się znaleźć w diecie każdego dziecka, aby zapewnić mu zdrowe kości i zęby. Ponadto zawiera ono mniej cholesterolu i 6 razy więcej oligosacharydów (dobroczynnych prebiotyków). Posiada także niższą zawartość αs1-kazeiny, co sprawia, że wywołuje ono mniej alergii.

Kaszki Caprima stworzone na bazie mleka koziego, są także doskonałym rozwiązaniem dla niemowląt z zaburzeniami trawienia. Mleko kozie zawiera bowiem mniejszą średnicę kuleczek tłuszczowych, co czyni je łatwiejszym do strawienia. Lżejszy skrzep kazeinowy pozwala także na skuteczne wyeliminowanie wzdęć i bólu brzuszka. Ponadto, spożywanie mleka koziego, może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwory, ze względu na wysoką zawartość selenu, który ma właściwości antyoksydacyjne.

Zalety produktów Caprima

Kaszki Caprima wyróżnia wiele cech, których nie mają produkty innych marek:
– brak oleju palmowego i maltodekstryny, które mogą sprzyjać otyłości i cukrzycy typu II,
– bez GMO,
– wyprodukowane w Unii Europejskiej, zgodnie z restrykcyjnymi wymogami HACCP,
– są oparte na naturalnych składnikach,
– zawierają mniej alfa s1 kazeiny czyli białka alergennego, w porównaniu do mleka krowiego,
– zawierają laktozę z mleka koziego,
– zawierają wszystkie minerały i witaminy niezbędne do prawidłowego rozwoju organizmu maluszka,
– są łatwo przyswajalne i lekkostrawne,
– dzięki najwyższej jakości składnikom mają dobry smak.

Warianty smakowe

Ze względu na zróżnicowane preferencje smakowe dzieci, kaszki występują w różnych wariantach: kukurydziano – ryżowa bananowa, owsiana śliwkowa, manna, ryżowa, wielozbożowa borówkowa, a także kukurydziano – ryżowa dynia brzoskwinia.

0.00 średnia ocena (0% wynik) - 0 głosów

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*